Velochef Henrik Orre lager müslibarer
Henrik Orre er kokk i sykkellaget Team Sky Procycling. I hans bok Velochef har han oppskrift på müslibar som koster brøkdelen av ferdiglagede. Boken anbefales til sykkel- og matinteresserte.
Du treffer Henrik en del på Sørensen sykler på Fyrstikktorvet i Oslo. Spør du pent så signerer han boken. Jeg bommet med et par timer, men ville ha boken uansett.
Ingredienser
500 g müsli (gjerne mye tørkede bær og nøtter)
4 dl flytende honning
- Sett stekeovnen på 90 grader
- Kop opp honningen og la den koke i 10 minutter på middels varme
- Bland den vare honningen med müslien.
- Trykk ut blandingen i en eller i en langpanne som er 3-4 cm høy
- Tørk i ovnen ca 1 tie
- La den stå i romtemperatur i 1 døgn. MÅ ikke settes i kjøleskaå
- Del den i passe store biter og pakk inn i aluminiumsfolie
- Ta den på tur og nyt din egen müslibar
Treningsbladet Aktiv trening med mange spennende müsliblandinger i siste nummer
Har tatt med 2 eksempler. Det finnes 5 varianter til i bladet.
Den rimelige müslien
- 150 gram havregryn
- 200 gram rosiner
- 100 gram kokos
- 100 gram linfrø
- 200 solsikkekjerner
- 2 ts støtt kanel
- 3 ss sirup
- 1/2 ts salt
Slik gjør du:
- Bland alle ingrediensene unntatt rosiner, og fordel jevnt på en stekeplate. Sirupen vil være vanskelig i begynnelsen, men blir medgjørlig etter noen minutter i ovnen.
- Bak i 5 minutter i en forvarmet ovn på 180 grader
- Vend deretter alt med en tresleiv, slik at det blandes godt og løsnes fra platen
- Gjenta prosessen over 2 ganger
- Senk temperaturen til 160 grader, tilsett rosinene og bak i ytterligere 3 minutter
- Ta platen ut av ovnen og vend alt godt. Gjør dette 3-4 ganger det første kvarteret
- La det bli kjølig og hell det så på et lufttett glass.
- Nyt din første müsliblanding
- 100 gram mandler
- 100 gram hasselnøtter
- 100 gram tørkede eplebiter (kan erstattes med rosiner eller tørkede aprikoser)
- 150 gram soltørkede tranebær
- 150 gram tørkede gojibær
- 100 gram chiafrø
- 150 gram kokos
- 100 grm sesamfrø
- 3 ss honning
- 1/2 ts salt
Slik gjør du:
- Bland alle ingrediensene unntatt de tørkede eplene, chiafrøene, de soltørkede tranebærene og de tørkede gojibærene og fordel jevnt på en stekeplate. honningen vil være vanskelig i begynnelsen, men blir medgjørlig etter noen minutter i ovnen.
- Bak i 5 minutter i en forvarmet ovn på 180 grader
- Vend deretter alt med en tresleiv, slik at det blandes godt og løsnes fra platen
- Gjenta prosessen over 2 ganger
- Senk temperaturen til 160 grader, tilsett de soltørkede tranebærene og bak i ytterligere 4 minutter
- Ta platen ut av ovnen og vend alt godt. Gjør dette 3-4 ganger det første kvarteret
- Tilsett chiafrø, tørkede gojibær og epler til slutt.
- La det bli kjølig og hell det så på et lufttett glass.
- Nyt din første müsliblanding.
Nyt treningen eller turene med egenlaget sportsmat. God tur. Bon voyage.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar